I dag avgörs Stövar-SM

Sollefteå (JJ) I dag startar de tio kvalificerade stövarna på den andra elitprovsdagen. Mellan 08.00 och 15.00 är hundarna loss i skogarna kring Sollefteå.

Gårdagens provdag bjöd på flera fina drev. Två av tio hundar drev hem ett förstapris och stoalt sju hundar gjorde prisdrev. 

Än så länge kan mycket hända. Vädret är ungefär det samma som i går, men kanske någon grad kallare. Det är strax under minus på flera provrutor och måttlig vind. I går störde vinden domargrupperna någon men enligt prognosen ska den mojna under dagen. Himlen är klarblå när tio minuter återstår till släpp.

Jaktjournalen liverapporterar från tävlingen på SM-sidan fram till 15. I samband med prisutdelningen klockan 18 presenterar vi slutresultatet och SM-vinnaren.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser