I dag avgörs Stövar-SM

Sollefteå (JJ) I dag startar de tio kvalificerade stövarna på den andra elitprovsdagen. Mellan 08.00 och 15.00 är hundarna loss i skogarna kring Sollefteå.

Gårdagens provdag bjöd på flera fina drev. Två av tio hundar drev hem ett förstapris och stoalt sju hundar gjorde prisdrev. 

Än så länge kan mycket hända. Vädret är ungefär det samma som i går, men kanske någon grad kallare. Det är strax under minus på flera provrutor och måttlig vind. I går störde vinden domargrupperna någon men enligt prognosen ska den mojna under dagen. Himlen är klarblå när tio minuter återstår till släpp.

Jaktjournalen liverapporterar från tävlingen på SM-sidan fram till 15. I samband med prisutdelningen klockan 18 presenterar vi slutresultatet och SM-vinnaren.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser