I dag avgörs Har-SM

Luleå (JJ) Nu släpps hundarna för det andra och sista gånger i Har-SM. Än så länge är utgången oviss.

Mycket kan hända i dag. I går drev endast två hundar drev hem ett första pris. Bossmålas Frisko slutade som segrare med 63 egenskapspoäng. Men saker och ting kan fort förändras på ett SM som sträcker sig över två dagar.

Hundar, hundägare, domare och övriga får återigen möta en helt fantastisk höstmorgon med flera minusgrader och rejäl frost och hög luft.

Jaktjournalen liverapporterar här på hemsidan hela dagen.

 

 

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser