Hyssnalodjuret slog till i natt igen

Hyssna (JJ) I natt var det dags igen! Trots att skyddsjägare har bevakat hagar lyckades lodjuret i Hyssna angripa och döda får på nytt.

Lodjursangreppen fortsätter hos fårägarna i Hyssna. I natt dödades minst ett får i en hage, ytterligare ett återfanns skadat och flera får saknas.

– Det är de uppgifter jag fått, och flera av dem kan naturligtvis vara döda. Hagen är inte så överskådlig. Man behöver gå runt och kika. Det viktigaste nu är att skyddsjägarna kan få ett spåruppslag, säger Bertil Andersson, besiktningsman på länsstyrelsen.

Jakten efter fårdräparen pågår för fullt och förhållandena för skyddsjägarna är besvärliga.

Läs Jaktjournalens intervju med en av de deltagande skyddsjägarna>>

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser