Hybridjakten går trögt

Sörmland (JJ) Det går trögt i jakten på varghybriderna norr om Katrineholm. Nu utökar länsstyrelsen jaktområdet.

SVT Sörmland skriver om skyddsjakten på varg- och hundkorsningarna som fötts i Bie. Den har pågått sedan 25 oktober men utan resultat.

Eftersom hybriderna varit synliga i trakterna kring Österåker i Vingåkers kommun utökas jaktområdet.

Nu är hybriderna lovliga att skjuta på ett område som är 44 000 hektar stort.

– Det handlar ju om främst tre individer på ett mycket stort område och de är väldigt anonyma. Det är inte bara att åka ut och avliva dem, det här kommer att ta tid, säger Johan Varenius, funktionschef på länsstyrelsen, till SVT.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser