Hybridbjörn skjuten

Kanada (JJ) Jägaren Jim Martell, Kanada, sköt i april en isbjörn som visade sig vara en korsning mellan grizzlybjörn och isbjörn.

Den stora vita björnen hade bruna fläckar, långa klor och puckel. Giden Roger Kuptana misstänkte direkt björnen var skjuten att det var en korsning mellan två arter. Björnkroppen togs om hand av myndigheterna som utförde ett DNA-test som visade att honan förmodligen var en isbjörn och hannen en grizzly. Korsningar har tidigare förekommit i djurparker, men har aldrig tidigare påträffats i det vilda. Vad den nya björnen ska heta tvistar man ännu om, men namnförslagen, pizzly eller grolar bear har redan nämnts.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser