Hybridbjörn skjuten

Kanada (JJ) Jägaren Jim Martell, Kanada, sköt i april en isbjörn som visade sig vara en korsning mellan grizzlybjörn och isbjörn.

Den stora vita björnen hade bruna fläckar, långa klor och puckel. Giden Roger Kuptana misstänkte direkt björnen var skjuten att det var en korsning mellan två arter. Björnkroppen togs om hand av myndigheterna som utförde ett DNA-test som visade att honan förmodligen var en isbjörn och hannen en grizzly. Korsningar har tidigare förekommit i djurparker, men har aldrig tidigare påträffats i det vilda. Vad den nya björnen ska heta tvistar man ännu om, men namnförslagen, pizzly eller grolar bear har redan nämnts.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser