Huvudlöst lodjur hittades i sjö

Kronoberg(JJ) Under hösten upptäcktes ett dött lodjur i sjön Åsnen. Lodjuret saknade huvud och var inlindat i hönsnät. En förundersökning om misstänkt grovt jakbrott startades, men det har inte hittats någon misstänkt gärningsman.

– Det låga vattenståndet i höstas gjorde att det uppmärksammades att det låg ett djur på botten av det här vattendraget. Djuret visade sig vara inlindat i hönsnät och sänkt med stora stenar. Det gjordes en undersökning av kadavret och det visade sig vara ett lodjur som någon hade gjort sig av med på det här sättet, säger Ingemar Persson, vid Kronobergspolisen, till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Förundersökningen sekretessbelades när en åklagare i Östersund fick ärendet. Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har inte lyckats komma fram till dödsorsaken.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser