Huvudlöst lodjur hittades i sjö

Kronoberg(JJ) Under hösten upptäcktes ett dött lodjur i sjön Åsnen. Lodjuret saknade huvud och var inlindat i hönsnät. En förundersökning om misstänkt grovt jakbrott startades, men det har inte hittats någon misstänkt gärningsman.

– Det låga vattenståndet i höstas gjorde att det uppmärksammades att det låg ett djur på botten av det här vattendraget. Djuret visade sig vara inlindat i hönsnät och sänkt med stora stenar. Det gjordes en undersökning av kadavret och det visade sig vara ett lodjur som någon hade gjort sig av med på det här sättet, säger Ingemar Persson, vid Kronobergspolisen, till Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Förundersökningen sekretessbelades när en åklagare i Östersund fick ärendet. Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har inte lyckats komma fram till dödsorsaken.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser