Huvudlöst djur var grävlingsunge

TORSÅKER(JJ). Det huvudlösa djuret som tidigare hittades i Torsåker var en grävlingsunge. Det står klart sedan Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, undersökt djurkroppen. – Det var en grävlingsunge, men ingen nyfödd sådan, säger Erik Ågren, veterinär vid SVA, till Arbetarbladet.

Från början fanns misstankar om att det rörde sig om en vargvalp, men så var alltså inte fallet.
En kvinna hittade djurkroppen och därefter beslutade länsstyrelsen att skicka djuret till SVA för obduktion.
Ågren säger till Arbetarbladet att det troligen är en räv som dödat grävlingen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser