Husrannsakan hos sameordförande

Pajala (JJ) Polisen har genomfört en husrannsakan hos Vittangi samebys ordförande Tomas Unga. Polisen landade på gårdsplanen för att fotografera och mäta de skotrar som fanns på gårdsplanen.

Tomas Unga är upprörd och menar att polisen kränkt honom och hans föräldrar genom sitt agerande. Unga är upprörd över att poliserna aldrig presenterade sig eller kom i huset för att förklara vad de gjorde.
Polisen i Pajala hade tillstånd av åklagare att undersöka de skotrar som kunde ha intresse för utredningen om den varg som man misstänker skjutits illegalt i området.
Tomas Unga säger till pressen att han delvis ger myndigheterna skulden för att vargen blev skjuten eftersom samebyn nekats tillstånd att flytta eller avliva vargen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser