Hundtest i djurpark?

Lycksele (JJ) Jägareförbundet i Norrbotten vill testa björnhundar i Lycksele djurpark.

Djurparkschefen Irene Sjögren tvekar till att släppa in jägarna och deras hundar. Hon anser att djurparkens hägn inte är anpassat för hundtestning.
Jägarna har tidigare försökt komma in på djurparken utan att lyckas vinna gehör för sina önskemål. Om det skulle bli avslag även denna gång tvingas jägarna resa till Orsa djurpark som är den närmaste plats för att pröva jakthundar mot levande björnar.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser