Hundratals jagar rävskit

Katrineholm (JJ) Den senaste tiden har hundratals jägare i Sörmland varit ute och samlat rävbajs.

Orsaken är att man för ett par veckor sedan fick veta att en räv som skjutits söder om Katrineholm bar på den fruktade parasiten dvärgbandmask.
Den första laddningen med rävskit är redan på väg till Uppsala. Från Uppsala så ska rävbajset sedan skickas till Schweiz, där det analyseras vidare.
Någon gång kring midsommar väntas de slutliga svaren om dvärgbandmask finns i det analyserade rävbajset.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser