Hundratal i fackeltåg för vargdödade hundar

Torsby (JJ) På lördagskvällen samlades ett hundratal personer i Torsby för att manifestera i ett fackeltåg för alla hundar som blivit dödade av varg.

Först samlades sällskapet på torget för att hålla en tyst minut, sedan gick de en sträcka genom centrala Torsby.

– Jag tycker att det var en lyckad tillställning, säger Sofie Rockmyr, hundägare, jägare och landsbygdsbo.

Hon uppskattar att ungefär 150 personer deltog i fackeltåget. Liknande tillställningar arrangerades på flera orter i Sverige och Norge samtidigt under lördagskvällen.

– Det här är ett väldigt stort problem för folk på landsbygden, och inte bara för jägare utan också för folk som bedriver någon form av näring med tamdjur, säger Sofie Rockmyr till Värmlands Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser