Hundratal i fackeltåg för vargdödade hundar

Torsby (JJ) På lördagskvällen samlades ett hundratal personer i Torsby för att manifestera i ett fackeltåg för alla hundar som blivit dödade av varg.

Först samlades sällskapet på torget för att hålla en tyst minut, sedan gick de en sträcka genom centrala Torsby.

– Jag tycker att det var en lyckad tillställning, säger Sofie Rockmyr, hundägare, jägare och landsbygdsbo.

Hon uppskattar att ungefär 150 personer deltog i fackeltåget. Liknande tillställningar arrangerades på flera orter i Sverige och Norge samtidigt under lördagskvällen.

– Det här är ett väldigt stort problem för folk på landsbygden, och inte bara för jägare utan också för folk som bedriver någon form av näring med tamdjur, säger Sofie Rockmyr till Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser