Hundratal i fackeltåg för vargdödade hundar

Torsby (JJ) På lördagskvällen samlades ett hundratal personer i Torsby för att manifestera i ett fackeltåg för alla hundar som blivit dödade av varg.

Först samlades sällskapet på torget för att hålla en tyst minut, sedan gick de en sträcka genom centrala Torsby.

– Jag tycker att det var en lyckad tillställning, säger Sofie Rockmyr, hundägare, jägare och landsbygdsbo.

Hon uppskattar att ungefär 150 personer deltog i fackeltåget. Liknande tillställningar arrangerades på flera orter i Sverige och Norge samtidigt under lördagskvällen.

– Det här är ett väldigt stort problem för folk på landsbygden, och inte bara för jägare utan också för folk som bedriver någon form av näring med tamdjur, säger Sofie Rockmyr till Värmlands Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser