Hundexpert om jagade Zorro: ”Hunden gör helt rätt”

Örsundsbro (JJ) – Hunden gör helt rätt. Det säger hundexpert Barbro Börjesson om filmen där basseten Zorro jagas av ett rådjur.

Hundexperten Barbro Börjesson kommenterar filmen där basseten Zorro jagas av ett rådjur. Foto: Gert Davidsson och privat

Jaktjournalen pubicerade på måndagen en film som visar det märkliga drama som jägaren Gert Davidsson råkade ut för i Östergötland.

Basseten Zorro rev i och Gert trodde att det var drev. Det visade sig dock att rådjuret jagade hunden. Läs artikeln och se filmen här.

På Facebook finns debattörer som menar att Zorro borde agerat tuffare. Men det håller inte hundexpert Barbro Börjesson med om.

– När rådjuret går emot hunden är det en klok hund som flyttar på sig, säger Barbro Börjesson i Jaktjournalens webbradio.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser