Hundexpert om jagade Zorro: ”Hunden gör helt rätt”

Örsundsbro (JJ) – Hunden gör helt rätt. Det säger hundexpert Barbro Börjesson om filmen där basseten Zorro jagas av ett rådjur.

Hundexperten Barbro Börjesson kommenterar filmen där basseten Zorro jagas av ett rådjur. Foto: Gert Davidsson och privat

Jaktjournalen pubicerade på måndagen en film som visar det märkliga drama som jägaren Gert Davidsson råkade ut för i Östergötland.

Basseten Zorro rev i och Gert trodde att det var drev. Det visade sig dock att rådjuret jagade hunden. Läs artikeln och se filmen här.

På Facebook finns debattörer som menar att Zorro borde agerat tuffare. Men det håller inte hundexpert Barbro Börjesson med om.

– När rådjuret går emot hunden är det en klok hund som flyttar på sig, säger Barbro Börjesson i Jaktjournalens webbradio.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser