Hundar till Norge ska avmaskas!

Norska Livsmedelsverket agerar nu för att förhindra risken att dvärgbandmask sprids från Sverige till Norge och inför nya avmaskningsbestämmelser för Svenska hundar och katter.

Alla katter och hundar som tas över gränsen till Norge ska från och med fredag 11 mars behandlas mot rävens dvärgbandmask.

Det beskedet ger norska Livsmedelsverket. Dvärgbandmask har hittills inte hittas på det norska fastlandet, dock på Svalbard.

Men för att hindra att parasiten sprids till Norge införs nu krav på behandling, och att ägaren kan bevisa att djuret har blivit behandlat.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser