Hundar på kurs för att lära sig undvika varg

KARLSKOGA(JJ). Hundar och hundägare har varit på en introduktionskurs i Linnebäck för att lära sig hur man undviker vargangrepp. Kursen lockade ett tiotal deltagare från Värmland.

Ledare för kursen var Annika Kjellberg, hon är Jägarförbundets länsinstruktör i eftersök. 
Deltagarna fick först ta del av teoretisk information och sedan fortsatte kursen utomhus på Linnebäcks IP.

Bland annat fick hundarna nosa på olika burkar med dofter och när de stannade vid ”rätt” burk belönades de.
Hon framhöll att man bör undvika jakt i vargrevir och berättade om att det finns så kallade vargvästar för hundar, de är gjorda av kevlar och har taggar. Prislappen hamnar på mellan 3 000- 4000 kronor.
Dessutom håller en väst på att utvecklas som ger vargen elstötar när den hugger.
Det här rapporterar Karlskoga Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser