Hundar lyfts fram på Noliamässan

Piteå(JJ) Hundarna kommer att lyftas fram på sommarens Noliamässa, de får ett eget område på mässan.

Ett ökat hundintresse i landet är en orsak till satsningen. Såväl sällskapshundar som hundar som är utbildade att klara speciella uppgifter är i fokus. 

Dessutom kommer rovdjursjägaren Robert Salomonsson till mässan och ger en föreläsning. Han har med sig sin egen hund.

-Hundar används i dag till allt från behandling av diabetespatienter till sopsortering. Vi kommer att ha ett innehållsrikt program och visa på hundarnas breda kompetens, säger Anne-Lene Andersson, medarbetare på mässan, till Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser