Hundar lyfts fram på Noliamässan

Piteå(JJ) Hundarna kommer att lyftas fram på sommarens Noliamässa, de får ett eget område på mässan.

Ett ökat hundintresse i landet är en orsak till satsningen. Såväl sällskapshundar som hundar som är utbildade att klara speciella uppgifter är i fokus. 

Dessutom kommer rovdjursjägaren Robert Salomonsson till mässan och ger en föreläsning. Han har med sig sin egen hund.

-Hundar används i dag till allt från behandling av diabetespatienter till sopsortering. Vi kommer att ha ett innehållsrikt program och visa på hundarnas breda kompetens, säger Anne-Lene Andersson, medarbetare på mässan, till Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser