Hundar får möta radiostyrt vilt

Linköping (JJ) Under Östgötamässan kommer mässbesökarnas hundar att kunna möta björn, älg och vildsvin som är uppstoppade och radiostyrda.

Alla' hundraser är välkomna att testa möten med radiostyrt vilt på Östgötamässan.

Östgötamässan Häst-Jakt-Lantliv hålls i Vreta Kluster utanför Linköping den 16 och 17 september.

– Vi erbjuder alla hundägare med alla olika raser att komma och få sin hund testad. Fler och fler tränar med sin hund och vi märker även att allt fler vill ta med sin hund på jakt. Det här är ett ypperligt tillfälle att få en indikation på vilka egenskaper hunden har. Vid 2015 års mässa var intresset jättestort så anmäl i tid, tipsar Mässgeneral Ann Andersson i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser