Hundar drabbade av sjukhussjuka

Stockholm (JJ) För första gången i Sverige har sjukhussjukan dykt upp på en veterinärmottagning. Två hundar på regiondjursjukhuset i Bagarmossen har drabbats av den motståndskraftiga bakterien vars verkningar kan vara dödlig.

För tillfället pågår smittspårning för att utröna på vilket sätt djuren kommit i kontakt med bakterien. Eftersom smittan kan komma från människor är det viktigt att utreda om den finns latent hos personalen.
Sjukhussjukan är svårbehandlad och infektionen kan ge besående men. Den kan orsaka infektion i skelett eller leder och kan leda till döden. Smittan är anmälningspliktig enligt smittskyddslagen.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser