Hundar drabbade av sjukhussjuka

Stockholm (JJ) För första gången i Sverige har sjukhussjukan dykt upp på en veterinärmottagning. Två hundar på regiondjursjukhuset i Bagarmossen har drabbats av den motståndskraftiga bakterien vars verkningar kan vara dödlig.

För tillfället pågår smittspårning för att utröna på vilket sätt djuren kommit i kontakt med bakterien. Eftersom smittan kan komma från människor är det viktigt att utreda om den finns latent hos personalen.
Sjukhussjukan är svårbehandlad och infektionen kan ge besående men. Den kan orsaka infektion i skelett eller leder och kan leda till döden. Smittan är anmälningspliktig enligt smittskyddslagen.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser