Hundar dödade nio får

Karungi (JJ) Vid tretiden på natten vaknade fårägaren Leif Liikamaa av hundskall Två hundar höll på att döda hans får. Det var en schäfer och en siberian husky som attackerade fåren i hagen, uppger han till Norrbottens Kuriren.

Hundarna rev först tre får och sedan jagade de in fåren i fårhuset där de rev och dödade ytterligare sex får. Fårägaren vågade inte ingripa eftersom han var obeväpnad.
Fårägaren ringde en granne för att få hjälp och han uppmanade honom att kontakta polisen för att höra om man fick skjuta hundarna. Polisen sa nej och Leif Liikamaa och hans granne Bror Frankki lyckades stänga in hundarna i en hundgård och sedan fick de avliva ett par av de skinnflådda fåren som fortfarande var vid liv. Polisen kom till platsen och fotograferade både de dödade fåren och hundarna.
Enligt uppgift har samma hundar attackerat får i Karungi tidigare vid två tillfällen.
Händelsen är polisanmäld och enligt polisen är det hundägaren som är ansvarig.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser