Hundar dödade nio får

Karungi (JJ) Vid tretiden på natten vaknade fårägaren Leif Liikamaa av hundskall Två hundar höll på att döda hans får. Det var en schäfer och en siberian husky som attackerade fåren i hagen, uppger han till Norrbottens Kuriren.

Hundarna rev först tre får och sedan jagade de in fåren i fårhuset där de rev och dödade ytterligare sex får. Fårägaren vågade inte ingripa eftersom han var obeväpnad.
Fårägaren ringde en granne för att få hjälp och han uppmanade honom att kontakta polisen för att höra om man fick skjuta hundarna. Polisen sa nej och Leif Liikamaa och hans granne Bror Frankki lyckades stänga in hundarna i en hundgård och sedan fick de avliva ett par av de skinnflådda fåren som fortfarande var vid liv. Polisen kom till platsen och fotograferade både de dödade fåren och hundarna.
Enligt uppgift har samma hundar attackerat får i Karungi tidigare vid två tillfällen.
Händelsen är polisanmäld och enligt polisen är det hundägaren som är ansvarig.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser