Hundar dödade av förgiftad åtel?

Sysslebäck (JJ) Två hundar misstänks ha blivit förgiftade. Enligt ägaren skall det ha varit något som hundarna åt vid Vingängsjön i Sysslebäck som orsakade deras död, skriver Värmlands Folkblad.

Hundarna har obducerats av Smådjurskliniken i Karlstad som konstaterar att hundarna har blivit förgiftade. Den slutliga obduktionsrapporten är klar inom tre veckor.
Det var på morgonen den 8 juli som en man upptäckte att hans två hundar var döda. Dagen innan hade hundarna tuggat i sig något vid Vingängsjön i Sysslebäck.
Enligt polisen kan en möjlig förklaring vara att någon har lagt ut gift för att döda varg. Händelsen rubriceras som djurplågeri. Någon misstänkt gärningsman saknas ännu.

4 kommentarer

  • lok
    Ja det är klart att det är nån av oss jägare som gjort fel.För hundarna kan ju absolut inte fått i sig något runt hemmet.trött jag blir!

  • Usch!
    Beklagar sorgen för hundägarna! Är det gift är det för dj-it!Men ägaren måste ju sett vad dom stoppade i sig för inte får hundar springa vind för våg nu!Och är det en förgiftad åtel hoppas jag förövaren åker dit!Det går att få bort vargar ändå!

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser