Hundar bet ihjäl höns

Katrineholm (JJ) 20 till 30 höns dödades när två hundar tog sig in i en hönsgård utanför Katrineholm.

Det var strax efter klockan 13:00 på torsdagen som polisen fick larm om en händelse i en hönsgård i Forsa-trakten utanför Katrineholm.

Enligt Mia Magnusson, vakthavande befäl på polisen i Sörmland ska två jakthundar ha tagit sig in i en hönsgård och gett sig på hönsen.

Vem som äger hundarna är fortfarande oklart. Hundarna är inte chippade men omhändertagna av polisen skriver Katrineholms- Kuriren.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser