Hundägare får ersättning

Norrköping(JJ) En hundägare får ersättning efter att hunden råkat ut för en lodjursattack. Totalt blir ersättningen 3 500 kronor.

Händelsen inträffade i oktober förra året. Ett sällskap var ute på rådjursjakt. Senare upptäckte man att en jakthund fått rivsår i ryggen, samt bett i huvudet.

Hundägaren får 3 500 kronor från länsstyrelsen, för självrisk och kostnader för medicin som inte täcktes av försäkringen. Totalt hade hundägare begärt 11 717 kronor i ersättning.
Det här rapporterar nt.se.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser