Hundägare får 13 000 kronor i skadestånd från Trafikverket

SANDVIKEN(JJ). En kvinna får totalt 13 000 kronor i skadestånd för att hon fått två hundar påkörda av tåget. Det är Trafikverket som betalar ut pengarna. Båda hennes hundar blev överkörda utanför hennes tomt.

Den första hunden blev överköd för två år sedan efter att ha smitit ut. Hennes gamla jaktkamrat dog dock inte och hon tvingades själv avliva hunden.
Kvinnan skaffade sedan en ny hundvalp men även de slet sig och blev överkörd av tåget.

Det skadestånd som Trafikverket beslutat att betala ut är dock lägre än det kvinnan begärt. Anledningen till detta är att Trafikverket anser att det ligger ett eget ansvar på hundägaren för att se till sina hundar.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser