Hundägare får 13 000 kronor i skadestånd från Trafikverket

SANDVIKEN(JJ). En kvinna får totalt 13 000 kronor i skadestånd för att hon fått två hundar påkörda av tåget. Det är Trafikverket som betalar ut pengarna. Båda hennes hundar blev överkörda utanför hennes tomt.

Den första hunden blev överköd för två år sedan efter att ha smitit ut. Hennes gamla jaktkamrat dog dock inte och hon tvingades själv avliva hunden.
Kvinnan skaffade sedan en ny hundvalp men även de slet sig och blev överkörd av tåget.

Det skadestånd som Trafikverket beslutat att betala ut är dock lägre än det kvinnan begärt. Anledningen till detta är att Trafikverket anser att det ligger ett eget ansvar på hundägaren för att se till sina hundar.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser