Hund vargdödad utanför Lima!

LIMA(JJ). En jakthund har blivit vargdödad utanför Lima i Dalarna. En vargspårare som besiktigat platsen har konstaterat att det verkligen var ett vargangrepp.

Älgjägaren Gösta Tallskog har förlorat sin jaktkamrat Molly. Hunden blev fyra år gammal.
– I Tandbergslaget hade vi ingen aning om att det skulle vara varg i våra marker. Om jag vetat det hade jag varit mer försiktig. Men strövargar kan man tydligen råka på överallt, säger Gösta Tallskog till Dalarnas Tidningar. 

Hunden fick upp ett drev under fredagen men sedan tog det slut. Tallskog hittade pejlsändaren men ingen hund.
Han letade förgäves under lördagen och nästa dag fick han hjälp av flera jaktkamrater.
På söndagen hittades till slut rester från hunden.
Gösta Tallskog säger till Dalarnas Tidningar att det nu definitivt är slutjagat med hund för hans del.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser