Hund vargdödad utanför Lima!

LIMA(JJ). En jakthund har blivit vargdödad utanför Lima i Dalarna. En vargspårare som besiktigat platsen har konstaterat att det verkligen var ett vargangrepp.

Älgjägaren Gösta Tallskog har förlorat sin jaktkamrat Molly. Hunden blev fyra år gammal.
– I Tandbergslaget hade vi ingen aning om att det skulle vara varg i våra marker. Om jag vetat det hade jag varit mer försiktig. Men strövargar kan man tydligen råka på överallt, säger Gösta Tallskog till Dalarnas Tidningar. 

Hunden fick upp ett drev under fredagen men sedan tog det slut. Tallskog hittade pejlsändaren men ingen hund.
Han letade förgäves under lördagen och nästa dag fick han hjälp av flera jaktkamrater.
På söndagen hittades till slut rester från hunden.
Gösta Tallskog säger till Dalarnas Tidningar att det nu definitivt är slutjagat med hund för hans del.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser