Hund misstänktes ha rabies

Säter(JJ) En hund avlivades under veckan på grund av att man misstänkte att den var rabiessmittad. Det visade sig dock senare att så inte var fallet.

Hundvalpen kom från Ungern. Ägaren till hunden var från Säters kommun och tog hunden till Falu djursjukhus på grund av att den uppvisade märkliga beteenden.
– Hunden visade svaga kliniska tecken på rabies. Han var aggressiv och spänd. Men det kan också vara tecken på en så kallad vattenskalle, en förlossningsskada, säger länsveterinär Olle Rydell till Dalarnas Tidningar/dt.se. 

Veterinär tog beslut om att hunden skulle avlivas.
Den obduktion som senare gjordes klargjorde dock att den inte hade någon rabiessmitta.
Man kunde dock konstatera att hunden hade haft blödningar inne i kroppen.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser