Hund misstänktes ha rabies

Säter(JJ) En hund avlivades under veckan på grund av att man misstänkte att den var rabiessmittad. Det visade sig dock senare att så inte var fallet.

Hundvalpen kom från Ungern. Ägaren till hunden var från Säters kommun och tog hunden till Falu djursjukhus på grund av att den uppvisade märkliga beteenden.
– Hunden visade svaga kliniska tecken på rabies. Han var aggressiv och spänd. Men det kan också vara tecken på en så kallad vattenskalle, en förlossningsskada, säger länsveterinär Olle Rydell till Dalarnas Tidningar/dt.se. 

Veterinär tog beslut om att hunden skulle avlivas.
Den obduktion som senare gjordes klargjorde dock att den inte hade någon rabiessmitta.
Man kunde dock konstatera att hunden hade haft blödningar inne i kroppen.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser