Hund jagad av varg i Degerbäcken?

BODEN(JJ). Var det en varg som jagade en hund på paret Hagströms villatomt i Degerbäcken? Det kan i så fall eventuellt handla om den så kallade Dockasbergvargen som tidigare flyttades till Dalarnas län. Den har nyligen befunnit sig väster om Boden.

På torsdag kvällen såg Birgitta Hagström att ett stort djur jagade en svart hund.
– Allting gick fort, de sprang bara fem-sex meter utanför fönstret. Den större var alldeles bakom hunden. Sen såg jag hur de försvann upp i skogen. Vad fasen var det där? tänkte jag, berättar Birgitta Hagström för Norrländska Socialdemokraten.

Hon kände inte igen hunden som blev jagad. Efter händelsen fick hennes man Bengt-Göran ta in parets hund från tomten. 
När deras granne hörde av sig en stund senare förstod de att det troligen var en varg som jagade hunden. Deras granne hade nämligen mött ett stort djur i skogen och han var säker på att det var en varg.
Efter att ha kollat på vargwebben kunde de också se att vargen varit i det aktuella området när Birgitta gjorde observationen.
Det här rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser