Hund jagad av varg i Degerbäcken?

BODEN(JJ). Var det en varg som jagade en hund på paret Hagströms villatomt i Degerbäcken? Det kan i så fall eventuellt handla om den så kallade Dockasbergvargen som tidigare flyttades till Dalarnas län. Den har nyligen befunnit sig väster om Boden.

På torsdag kvällen såg Birgitta Hagström att ett stort djur jagade en svart hund.
– Allting gick fort, de sprang bara fem-sex meter utanför fönstret. Den större var alldeles bakom hunden. Sen såg jag hur de försvann upp i skogen. Vad fasen var det där? tänkte jag, berättar Birgitta Hagström för Norrländska Socialdemokraten.

Hon kände inte igen hunden som blev jagad. Efter händelsen fick hennes man Bengt-Göran ta in parets hund från tomten. 
När deras granne hörde av sig en stund senare förstod de att det troligen var en varg som jagade hunden. Deras granne hade nämligen mött ett stort djur i skogen och han var säker på att det var en varg.
Efter att ha kollat på vargwebben kunde de också se att vargen varit i det aktuella området när Birgitta gjorde observationen.
Det här rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser