Hund fick avlivas efter vargattack

Åkerström (JJ) En tysk jaktterrier blev allvarligt skadad och fick senare avlivas efter att ha blivit attackerad av en varg. Attacken skedde vid åttatiden på lördagsmorgonen vid Hålleröd, cirka sju kilometer sydväst om Trollhättans centrum.

Tommy Berntsson var ute med en tysk jaktterrier, hunden var inte mer än 60 meter från honom när han hörde hur det prasslade till och hunden började vråla. berättar
–Jag sköt ett varningsskott och var framme på tio sekunder, berättar han för TTELA.se.   Hunden hade blivit biten flera gånger och Tommy kontaktade länsstyrelsens rovdjursspårare och förklarade att hunden var oförsäkrad. Han fick då veta att staten står för kostnaderna och då åkte han direkt till veterinärstationen Blå stjärnan.
Hunden opererades på natten och på söndagsmorgon fick Tommy reda på att operationen så långt kostat 28 000 kronor. Samtidigt fick han besked från länsstyrelsen att det fanns ett tak för hur mycket de betalade.
Tommy tvingades ringa veterinärerna och begära att de skulle ta bort hunden. Nu oroar han sig för att han både förlorat sin hund och kommer att tvingas betala vården.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser