Hund fick avlivas efter vargattack

Åkerström (JJ) En tysk jaktterrier blev allvarligt skadad och fick senare avlivas efter att ha blivit attackerad av en varg. Attacken skedde vid åttatiden på lördagsmorgonen vid Hålleröd, cirka sju kilometer sydväst om Trollhättans centrum.

Tommy Berntsson var ute med en tysk jaktterrier, hunden var inte mer än 60 meter från honom när han hörde hur det prasslade till och hunden började vråla. berättar
–Jag sköt ett varningsskott och var framme på tio sekunder, berättar han för TTELA.se.   Hunden hade blivit biten flera gånger och Tommy kontaktade länsstyrelsens rovdjursspårare och förklarade att hunden var oförsäkrad. Han fick då veta att staten står för kostnaderna och då åkte han direkt till veterinärstationen Blå stjärnan.
Hunden opererades på natten och på söndagsmorgon fick Tommy reda på att operationen så långt kostat 28 000 kronor. Samtidigt fick han besked från länsstyrelsen att det fanns ett tak för hur mycket de betalade.
Tommy tvingades ringa veterinärerna och begära att de skulle ta bort hunden. Nu oroar han sig för att han både förlorat sin hund och kommer att tvingas betala vården.

8 kommentarer

 • Betala
  Länsstyrelsen – statens förlängda arm – ska betala hela notan! Vi hundägare ska inte behöva betala vad det verkligen kostar. Annars är det bara att skjuta ”ryss-vargarna” som finns i 100 000-tal…

 • Hur dum får man vara
  Kan inte mer än skaka på huvudet.
  Varför har man inte sin hund försäkrad, det är ju höjden av att vara dumsnål.

 • Värderingsfrågan
  Det verkar knappast finnas ett tak på de inavlade svenska vargarnas värde, men däremot våra sällskapsdjur, är tydligen inget värda i statens ögon. Vore trevligt att få en officiell prislista så vi fick debattera denna.

 • Va?
  Det är väll statens försäkring som skall täcka kostnaderna.När det är statens villt och statens fel.Solklart!!!!

 • Precis…
  Jaha, nu ska staten betala för att vissa inte accepterar att ha sina hundar i koppel!

  ”Sällskapsdjur är tydligen inget värda i statens ögon”?

  Att ägaren själv släpper den lös, är väl ett bevis om något, på hur mycket han själv värderar den…

 • Re: Precis
  Att ägaren släpper lös sin hund betyder just en sak att man har bra kontakt med sin hund, den är korrekt injagad och har en ägare som respekterar att man jagar med just en löshund. Så varför skulle ägaren inte hysa kärlek och respekt?

  En annan sak; hur kan det vara så att staten kan sätta nästan hur stort avelsvärde på en varg när vi inte får en bråkdel av avelsvärdet på en bra tik?

 • Kostnader…
  Skicka räkningen till dom som vill ha ryssvargen i Sverige. Då slipper vi betala med våra skattemedel.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser