Hund fast i hemmagjord fälla

Gräsås (JJ) Jämthunden Kvirre gick in i en vildsvinsfälla och satt fast i tre dygn. Nu väntar böter för den som riggat fällan utan att se till den dagligen.

Elvaårige jämthunden Kvirre passade på att smita när ytterdörren öppnades.
– Han har stuckit förr, men aldrig varit borta så länge, säger ägaren Johan Olsson, till Hallands Nyheter.   Johan letade efter efter Kvirre i tre dagar och blev alltmer övertygad om att hunden var skadad eller låg död i skogen.
Sista turen Johan gjorde  en fälla i skogen som han inte sett tidigare. Inne i fällan låg Kvirre.
En vildsvinsfälla ska vittjas minst två gånger om dagen. Fällan som Kvirre satt fast i hade inte vittjats på tre dygn.
Fällan var ett hemmabygge som inte är godkänt av Naturvårdsverket. Polisen har varit på plats i Gräsås och tagit bilder på fällan. Man har upprättat en anmälan om bötesbrott.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser