Hund fast i hemmagjord fälla

Gräsås (JJ) Jämthunden Kvirre gick in i en vildsvinsfälla och satt fast i tre dygn. Nu väntar böter för den som riggat fällan utan att se till den dagligen.

Elvaårige jämthunden Kvirre passade på att smita när ytterdörren öppnades.
– Han har stuckit förr, men aldrig varit borta så länge, säger ägaren Johan Olsson, till Hallands Nyheter.   Johan letade efter efter Kvirre i tre dagar och blev alltmer övertygad om att hunden var skadad eller låg död i skogen.
Sista turen Johan gjorde  en fälla i skogen som han inte sett tidigare. Inne i fällan låg Kvirre.
En vildsvinsfälla ska vittjas minst två gånger om dagen. Fällan som Kvirre satt fast i hade inte vittjats på tre dygn.
Fällan var ett hemmabygge som inte är godkänt av Naturvårdsverket. Polisen har varit på plats i Gräsås och tagit bilder på fällan. Man har upprättat en anmälan om bötesbrott.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser