Hund dog av förgiftning

SUNDSVALL (JJ). I torsdags blev en schäfer i Sundsvallstrakten sjuk och dog. Den veterinär som undersökte hunden kunde konstatera att den blivit förgiftad. – Det går tydligen rykten om att någon lägger ut rådjursgift i västra Granloholm, säger Andreas Larsson, vid Sundsvallspolisen, till Dagbladet i Sundsvall.

Det var efter att ägarna varit ute och promenerat med sin hund i västra Granloholm som hunden blev sjuk. Redan samma dag dog hunden.
– Ägarna misstänkte att hunden blivit förgiftad och lät en veterinär undersöka den, säger Andreas Larsson. Undersökningen visade på att hunden sannolikt dött av ett snabbverkande gift.
– Veterinären kunde inte svara på vad hunden fått i sig, men det kan ha varit glykol eller något liknande.
Det är oklart hur och var hunden fått i sig giftet. Hundägarna säger dock till Dagbladet att det går ett illavarslande rykte.
– Det sägs att någon, sannolikt en man, lägger ut mat till rådjuren i ­västra Granloholm och att han preparerar maten med gift, säger Andreas Larsson.

Enligt obekräftade uppgifter ska mannen anse att det är för många rådjur i området och därför försöker han på egen hand att minska stammen. Polisen i Sundsvall säger dock att man inte hört dessa uppgifter tidigare.
– Jag känner inte till något liknande fall och vi undersöker naturligtvis om det finns någon sann­ingshalt i ryktet. Naturligtvis vill jag att de som kan veta mer om ryktet hör av sig till polisen, för om det stämmer måste vi se till att ingen annan drabbas, säger Andreas Larsson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser