Hund brann inne när jaktstuga fattade eld

Sveg (JJ) En jaktstuga totalförstördes i en brand i natt i Härjedalen. Inga personer skadades men en hund brann inne.

Händelsen inträffade i Bölberget, Härjedalen. Två jägare camperade i stugan under björnjakten.

Branden utbröt sent i går kväll. Räddningstjänsten vet inte med säkerhet vad som orsakade branden men det finns en teori om att en gammal tv fattade eld.

Ingen av jägarna befann sig i stugan när den började brinna men deras jaktutrustning samt en hund fanns kvar. Hundens liv gick inte att rädda och vapen och ammunition totalförstördes.

Under natten var elden under kontroll. Räddningstjänst från både Lofsdalen och Sveg fanns på plats och deltog i släckningsarbetet, rapporterar Östersundsposten.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser