Hund bet ihjäl rådjur

Borlänge (JJ) En kvinnlig polis i Borlänge frias av Falu tingsrätt från misstankarna om brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter efter att hennes hund jagat och bitit ihjäl ett rådjur i närheten av Masenbadet.

Den 14 mars 2010 befann sig den kvinnliga polisen vid Masenbadet med sin privata hund som sprang lös.   Hunden fick vittring på ett rådjur som befann sig på en holme i den isbelagda sjön.  
Kvinnan försökte att kalla tillbaka hunden, utan att lyckas vilket innebar att hunden efter ett kortare förföljande hann i kapp råddjuret som det bet ihjäl.  
Kvinnan åtalades därför vid Falu tingsrätt, efter att ett vittne sett händelsen och gjort en polisanmälan. Tingsrätten utgår i sin bedömning att polisen släppt sin hund på en plats där hon tidigare aldrig sett vilt. Rätten tar också hänsyn i sin bedömning till att hon tidigare lyckats få sin hund att stanna, även om hunden fått vittring på vilt i närheten.  
I domen konstateras att polisen gjort sig skyldig till viss oaktsamhet då hon inte hållit hunden inom tillräcklig tillsyn. ”Hennes handlande innehåller dock inga moment av vare sig medvetet risktagande eller andra så försvårande omständigheter att hon kan anses ha varit grovt oaktsam”, skriver tingsrätten i sin dom. Åtalet ogillas därför och den kvinnliga polisen frias från misstankar, skriver Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser