Hotfull dovhjort får skjutas

Finspång (JJ) En oskygg och aggressiv dovhjort ska avlivas i Finspång. Det är kommunens skyddsjägare som fått tillstånd att skjuta hjorten som uppträder hotfullt mot boende i ett område.

Under hela vintern har det förkommit problem med närgångna dovvilt i Finspång. Nu ska en av dem skyddsjagas.

Dovhjorten rör sig i ett område strax utanför centrala Finspång och där terroriserar den, enligt SVT, en barnfamilj som nu inte ens vägar släppa ut barnen på tomten. Dovhjorten uppträder både aggressivt och oskyggt.

Familjen har kontaktat kommunjägaren Urban Hertin som i sin tur fått polisen att fatta beslut om avlivning.
– Om dovhjorten dyker upp igen ska familjen höra av sig till oss kommunjägare. Vi kommer vara minst två som då åker dit för att se om vi kan skjuta den på ett säkert sätt, säger han till SVT Östnytt.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser