Hotbild mot vargmöte – vakter kallas in

Järvsö(JJ) Det finns en hotbild mot vargmöten som planeras i Järvsö och Ockelbo. Därför kallas nu vakter in till dessa möten.

Det är Folkaktionen ny rovdjurspolitik som ska genomföra föreläsningar om vargen och rovdjurspolitiken.
– Vi har fått en hotbild som gäller både för Järvsö och Ockelbo, säger Roland Persson, ordförande i föreningens lokala avdelning i Gävleborg, till Ljusdals-Posten/helahalsingland.se.

Orsaken till hoten ska bland annat vara föreningens arbete mot den förda vargpolitiken. Karl Hedin kommer att hålla en föreläsning både i Järvsö och Ockelbo.

Vargdebatten är i full gång, inte minst på grund av oskygga vargar i Ockelbo.
Lars Fredin, polisområdeschef norra Gävleborg, säger till Ljusdals-Posten/helahalsingland.se att han inte känner till någon hotbild.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser