Hotbild mot vargmöte – vakter kallas in

Järvsö(JJ) Det finns en hotbild mot vargmöten som planeras i Järvsö och Ockelbo. Därför kallas nu vakter in till dessa möten.

Det är Folkaktionen ny rovdjurspolitik som ska genomföra föreläsningar om vargen och rovdjurspolitiken.
– Vi har fått en hotbild som gäller både för Järvsö och Ockelbo, säger Roland Persson, ordförande i föreningens lokala avdelning i Gävleborg, till Ljusdals-Posten/helahalsingland.se.

Orsaken till hoten ska bland annat vara föreningens arbete mot den förda vargpolitiken. Karl Hedin kommer att hålla en föreläsning både i Järvsö och Ockelbo.

Vargdebatten är i full gång, inte minst på grund av oskygga vargar i Ockelbo.
Lars Fredin, polisområdeschef norra Gävleborg, säger till Ljusdals-Posten/helahalsingland.se att han inte känner till någon hotbild.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser