Hotade personal i jaktbutik

Glimåkra (JJ) En man i 40-årsåldern har dömts till skyddstillsyn sedan han hotat personal i jaktbutik och spottat på en polisman.

Det var i samband med att mannen skulle hämta ut ett vapen som var betalt i förskott. När mannen inte kunde visa någon vapenlicens för det aktuella vapnet fick han inte hämta ut det. Han hotade då att skjuta personalen i butiken.

När en polis kom till platsen för att gripa mannen blev denne spottad i ansiktet.

Mannen har nu dömts till skyddstillsyn för olaga hot samt förgripelse mot tjänsteman. Han ska också betala ett skadestånd på 5 000 kronor till polisen han spottade på, rapporterar tidningen Norra Skåne.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser