Hörseltest för jägare

Stockholm (JJ) Att många jägare är hörselskadade är ett välkänt faktum. Professor Dan Bagger-Sjöbeck, Karolinska institutet, har utarbetat ett hörseltest för Internet för att få en bild av problemets omfattning.

Professor Bagger-Sjöbeck har fått ett anslag från Vetenskapliga rådet för att utveckla ett unikt hörseltest på Internet. Genom konsumentstudier vet man att många jägare har tillgång till Internet och man hoppas därför kunna utföra forskningen via jägarnas egna datorer. I första hand kommer 500 jägare under våren och sommaren att erbjudas delta i studien. Alla personuppgifter kommer att vara hemliga. Endast kön, ålder, arbetsmiljö, antal skjutna skott, boende i stad eller landsbygd kommer att visas i det material som redovisas.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser