Hoppas skjuta 500 kaniner i år

Kalmar (JJ) Vildkaninerna förstör bland annat marken vid Kalmar slott. Nu är planen för kommunens skyddsjägare att 500 kaniner ska skjutas i år.

24 Kalmar rapporterar att kaninerna rör sig i de centrala delarna av staden och att deras närvaro blivit ett problem. Skyddsjägarna jobbar med saken.

– Vi gör det för att hålla nere populationen på en sådan nivå så att olägenheter och skador inte uppstår. Många klagomål inkommer varför insatserna till största del måste inriktas på vissa ”problemområden”, säger Kenneth Emricsson, kommunal jaktsamordnare, till 24 Kalmar.

500 är målet att skjuta i år. Men det kan bli fler – förra året fälldes 1 500 förvildade kaniner och ännu är problemet inte löst.
Jägarna jagar med kaliber 22 och ljuddämpare. Dessutom meddelas polisen när jägarna är ute.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser