Honungsbjörn skjuten i Sjulsmark

Ännu en björn har skjutits i numera riksbekanta byn Sjulsmark som i flera veckor haft besök av närgångna björnar. Strax före björnjakten lät länsstyrelsen avliva en av de mest närgångna björnarna, i går kväll fälldes ytterligare en björn i byn.

Kjell Joakimsson skulle gå och sätta sig i ett skjuttorn intill sina bikupor som tidigare haft besök av björnar. Men när han kom fram till platsen upptäckte han björnen som redan stod och kalasade på honung ur en vält bikupa. Kjell sköt ett skott på 35-40 meters avstånd, men björnen gick undan.
Ett eftersöksteam från byn sökte upp björnen och avlivade den.
Den fällda björnen var en hona på 109 kg.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser