Höll vildsvinskultingar i hästboxar!

En man utanför Hässleholm har polisanmälts sedan han fångat och hållit fem vildsvinskultingar i två hästboxar.

Kultingarna var så stressade och aggressiva att de fick avlivas.
– De flesta jägare följer lagar och förordningar. Djuren är inte anpassade att vara instängda. De mår mycket dåligt av det här, säger Nils Carlsson, naturvårdshandläggare på länsstyrelsen, till Sveriges Radio.

Länsstyrelsen gjorde tillsammans med polisen en inspektion på en fastighet i Hässleholms kommun. Där hittade de sammanlagt fem vildsvinskultingar i två ihopsnickrade hästboxar.

Djuren var mycket stressade och agerade väldigt aggressivt. De mådde inte bra av att vara i fångenskap. En veterinär beslutade att djuren skulle avlivas omgående.

Man vet inte riktigt vet varför mannen ville hålla vilda djur i fångenskap. Mannen har dock förklarat att det finns problem med vildsvin i området. Händelsen är polisanmäld och mannen kan ha gjort sig skyldig till fler olika brott, bland annat brott mot djurskyddslagen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Nils Carlsson.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser