Höll vildsvinskultingar i hästboxar!

En man utanför Hässleholm har polisanmälts sedan han fångat och hållit fem vildsvinskultingar i två hästboxar.

Kultingarna var så stressade och aggressiva att de fick avlivas.
– De flesta jägare följer lagar och förordningar. Djuren är inte anpassade att vara instängda. De mår mycket dåligt av det här, säger Nils Carlsson, naturvårdshandläggare på länsstyrelsen, till Sveriges Radio.

Länsstyrelsen gjorde tillsammans med polisen en inspektion på en fastighet i Hässleholms kommun. Där hittade de sammanlagt fem vildsvinskultingar i två ihopsnickrade hästboxar.

Djuren var mycket stressade och agerade väldigt aggressivt. De mådde inte bra av att vara i fångenskap. En veterinär beslutade att djuren skulle avlivas omgående.

Man vet inte riktigt vet varför mannen ville hålla vilda djur i fångenskap. Mannen har dock förklarat att det finns problem med vildsvin i området. Händelsen är polisanmäld och mannen kan ha gjort sig skyldig till fler olika brott, bland annat brott mot djurskyddslagen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Nils Carlsson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser