Höjd säkerhet på Naturvårdsverket efter vargbeslut

Östersund (J)) Beslut som rör jakt på varg väcker känslor. Numera skärper Naturvårdsverket säkerheten inför varje beslut. Det är vanligt att handläggare som fattar beslut om vargjakt hängs ut på sociala medier.

Naturvårdsverket höjde säkerheten så sent i slutet av juli. Det var i samband med myndighetens beslut om att skyddsjakten på en varg i Dalarna inte skulle stoppas. Det handlade om en varg som rivit får. Naturvårdsverket placerade ut väktare både vid kontoret i Östersund och i Stockholm.

Numera gör Naturvårdsverket alltid en bedömning av säkerhetsläget inför beslut som rör vargjakt. Detta eftersom det förekommer hot mot enskilda handläggare.

De som upplever att det finns en risk att vistas på offentliga platser får åka taxi, säger Mikael Wickström, säkerhetsansvarig på Naturvårdsverket, till P4 Jämtland.

 

AKTUELLT

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Annonser