Höjd säkerhet på Naturvårdsverket efter vargbeslut

Östersund (J)) Beslut som rör jakt på varg väcker känslor. Numera skärper Naturvårdsverket säkerheten inför varje beslut. Det är vanligt att handläggare som fattar beslut om vargjakt hängs ut på sociala medier.

Naturvårdsverket höjde säkerheten så sent i slutet av juli. Det var i samband med myndighetens beslut om att skyddsjakten på en varg i Dalarna inte skulle stoppas. Det handlade om en varg som rivit får. Naturvårdsverket placerade ut väktare både vid kontoret i Östersund och i Stockholm.

Numera gör Naturvårdsverket alltid en bedömning av säkerhetsläget inför beslut som rör vargjakt. Detta eftersom det förekommer hot mot enskilda handläggare.

De som upplever att det finns en risk att vistas på offentliga platser får åka taxi, säger Mikael Wickström, säkerhetsansvarig på Naturvårdsverket, till P4 Jämtland.

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser