Högstadieelever jagade i väg varg från skolgård

Kolsva (JJ) Skyddsjakten på den närgångna vargen i Kolsva har startats upp igen, och i dag kom uppgifter att den fortsätter att skapa obehagliga upplevelser för invånarna i samhället. I förmiddags traskade vargen rätt över skolgården medan eleverna hade rast.

Rektorn på Malmaskolan Gun-Marie Persson säger till bblat.se att hon tar händelsen på största allvar. Både Länsstyrelsen, Polismyndigheten samt skyddsjaktlaget är kontaktade.

– Vi har vuxna ute på skolgården nu, och Polisen stannar här i Kolsva resten av dagen, säger hon.

Det var i förmiddags vargen observerades när den gick över skolgården. Elever från högstadiet skrämde då i väg vargen så den fortsatte förbi lågstadiebyggnaden där elever från förskolan och årskurs ett och två var ute. Vargen gick upp mot vägen och sedan dess har den inte synts till.

– Det känns inget vidare, säger Gun-Marie Persson.

Länsstyrelsen i Västmanlands län beslutade den 25 augusti på nytt om skyddsjakt på en varg som synts till både inne i Kolsva och i Solmyra.  Sedan den 6 juni har fler än 40 observationer av varg inkommit till Skandobs. En hund har dödats och flera katter saknas i området.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser