Högstadieelever jagade i väg varg från skolgård

Kolsva (JJ) Skyddsjakten på den närgångna vargen i Kolsva har startats upp igen, och i dag kom uppgifter att den fortsätter att skapa obehagliga upplevelser för invånarna i samhället. I förmiddags traskade vargen rätt över skolgården medan eleverna hade rast.

Rektorn på Malmaskolan Gun-Marie Persson säger till bblat.se att hon tar händelsen på största allvar. Både Länsstyrelsen, Polismyndigheten samt skyddsjaktlaget är kontaktade.

– Vi har vuxna ute på skolgården nu, och Polisen stannar här i Kolsva resten av dagen, säger hon.

Det var i förmiddags vargen observerades när den gick över skolgården. Elever från högstadiet skrämde då i väg vargen så den fortsatte förbi lågstadiebyggnaden där elever från förskolan och årskurs ett och två var ute. Vargen gick upp mot vägen och sedan dess har den inte synts till.

– Det känns inget vidare, säger Gun-Marie Persson.

Länsstyrelsen i Västmanlands län beslutade den 25 augusti på nytt om skyddsjakt på en varg som synts till både inne i Kolsva och i Solmyra.  Sedan den 6 juni har fler än 40 observationer av varg inkommit till Skandobs. En hund har dödats och flera katter saknas i området.

 

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser