Högsta instans stoppar inte vargjakten

Stockholm (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen stoppar inte vargjakten. Därmed är det klart för jakt från och med den 2 januari.

Vargjakten kan starta som som planerat på tisdag. Foto: Mikael Moilanen

I veckan sade meddelade Kammarrätten att den inte beviljar prövningstillstånd för de klagande vargföreningarna. I ett sista försök att stoppa jakten på 22 svenska vargar vände sig vargvännerna därför till Högsta förvaltningsdomstolen.

På fredagen meddelade domstolen att det inte blir någon så kallad inhibition, alltså stopp i jakten i väntan på om saken får prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Att det inte beslutas om inhibition kan ses som en fingervisning om att rätten anser att jakten överensstämmer med gällande lagstiftning.

 

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser