Högsta instans stoppar inte vargjakten

Stockholm (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen stoppar inte vargjakten. Därmed är det klart för jakt från och med den 2 januari.

Vargjakten kan starta som som planerat på tisdag. Foto: Mikael Moilanen

I veckan sade meddelade Kammarrätten att den inte beviljar prövningstillstånd för de klagande vargföreningarna. I ett sista försök att stoppa jakten på 22 svenska vargar vände sig vargvännerna därför till Högsta förvaltningsdomstolen.

På fredagen meddelade domstolen att det inte blir någon så kallad inhibition, alltså stopp i jakten i väntan på om saken får prövningstillstånd i Högsta förvaltningsdomstolen.

Att det inte beslutas om inhibition kan ses som en fingervisning om att rätten anser att jakten överensstämmer med gällande lagstiftning.

 

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser