Hög överlevnad på utsatta fjällgäss

Arjeplog (JJ) I somras sattes 54 fjällgäss ut i Arjeplogsfjällen. Fem var försedda med sändare. Projektledare Niklas Liljebäck på Jägareförbundet är nöjd med mycket, bland annat överlevnaden.

Av de 54 märkta fjällgässen har 70 procent rapporterats under flytten.
– Det tyder på en hög överlevnad, säger Niklas Liljebäck, till tidningen Norran.

Förhoppningen om att gässen ska övervintra i Holland har hittills kommit på skam. Bara fyra har rapporterats synliga i Holland. Två av de fem sändarförsedda fjällgässen anlände till ett område utanför Bremen i Tyskland.

Försök att hitta dessa har gjorts av fågelskådare, men det är lite svårt, det finns nämligen 15 000 bläsgäss i samma område.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser