Hittade skjutet rådjur i trädgården

Jönköping(JJ) John Fougelberg hittade ett skjutet rådjur i trädgården i går morse. - Det är olustigt. Någon har skjutit det i vår trädgård, säger John Fougelberg till GT.

Efter att han polisanmält det inträffade kom en jägare ut och tittade på platsen. Han såg då att rådjuret av allt att döma var skjutet på platsen. Det har upprättats en anmälan om brott mot jaktlagen. Det här rapporterar GT.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser