Hittade förgiftat älgkadaver

Torsby (JJ) Naturvårdare har hittat ett vargrivet älgkadaver i Gräsmark täckt med förgiftad hundmat. Polisen misstänker jaktbrott.

Fyndet gjordes i början av augusti av naturbevakare från Länsstyrelsen på en myr i närheten av Finnsjön, Gräsmark, i Torsby kommun.

– Det var ett kadaver av en älg som hade synliga märken efter att ha blivit riven av en varg. Någon hade lagt en stor mängd hundfoder, pellets, på kadavret, säger förundersökningsledare Monica Stöllman hos Värmlandspolisen.

– Pelletsen var dränkt i glykol och det är ju inte bara vargar som kunde ha skadats av det här. Det är ju inte långt kvar till att jakten drar igång och även jakthundar hade kunnat fara illa, säger Monica Stöllman.

– Det har varit flera fall där de använt sig av åtelkamera, säger hon. Det är klart att teknikutvecklingen bidrar till att det blir lättare att bedriva illegal jakt.

Förundersökning har inletts och brottsrubriceringen är brott mot jaktlagstiftningen, illegal rovdjursjakt och miljöbrott. I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman, uppger Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser