Hittade förgiftat älgkadaver

Torsby (JJ) Naturvårdare har hittat ett vargrivet älgkadaver i Gräsmark täckt med förgiftad hundmat. Polisen misstänker jaktbrott.

Fyndet gjordes i början av augusti av naturbevakare från Länsstyrelsen på en myr i närheten av Finnsjön, Gräsmark, i Torsby kommun.

– Det var ett kadaver av en älg som hade synliga märken efter att ha blivit riven av en varg. Någon hade lagt en stor mängd hundfoder, pellets, på kadavret, säger förundersökningsledare Monica Stöllman hos Värmlandspolisen.

– Pelletsen var dränkt i glykol och det är ju inte bara vargar som kunde ha skadats av det här. Det är ju inte långt kvar till att jakten drar igång och även jakthundar hade kunnat fara illa, säger Monica Stöllman.

– Det har varit flera fall där de använt sig av åtelkamera, säger hon. Det är klart att teknikutvecklingen bidrar till att det blir lättare att bedriva illegal jakt.

Förundersökning har inletts och brottsrubriceringen är brott mot jaktlagstiftningen, illegal rovdjursjakt och miljöbrott. I nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman, uppger Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser