Hittade en räv i tvättmaskinen

BRÄCKE(JJ). En räv i tvättmaskinen - den ovanliga upptäckten gjorde barnen i familjen Laine i Bräcke efter att hunden rusat efter en räv som tagit sig in i huset. – Vår hund sprang efter in i tvättstugan och skällde. Då fräste den - och då såg barnen räven i tvättmaskinen, berättar mamma Anita Laine för Aftonbladet.

För den som inte tror på historien så finns det faktiskt bildbevis, dottern Sofie Laine lyckades nämligen fotografera räven i tvättmaskinen. Händelsen inträffade i mitten på veckan.

Dottern såg räven på altanen och sedan hörde hon hur den tassade genom vardagsrummet. Pudeln Alfons sprang efter räven och då tog räven sin tillflykt till tvättstugan. Där hade räven gömt sig i tvättmaskinen, kanske för att det var någorlunda likt ett gryt. 

Jessica Backeryd, fältchef med ansvar för rovdjursinventering på Jämtlands länsstyrelse, uppger för Aftonbladet att det är ytterst ovanligt att rävar går in i hus och tvättmaskiner. Hon tror att det kanske kan handla om en nyfiken ungräv som upptäckte något som luktade ätbart.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser