Hittade en räv i tvättmaskinen

BRÄCKE(JJ). En räv i tvättmaskinen - den ovanliga upptäckten gjorde barnen i familjen Laine i Bräcke efter att hunden rusat efter en räv som tagit sig in i huset. – Vår hund sprang efter in i tvättstugan och skällde. Då fräste den - och då såg barnen räven i tvättmaskinen, berättar mamma Anita Laine för Aftonbladet.

För den som inte tror på historien så finns det faktiskt bildbevis, dottern Sofie Laine lyckades nämligen fotografera räven i tvättmaskinen. Händelsen inträffade i mitten på veckan.

Dottern såg räven på altanen och sedan hörde hon hur den tassade genom vardagsrummet. Pudeln Alfons sprang efter räven och då tog räven sin tillflykt till tvättstugan. Där hade räven gömt sig i tvättmaskinen, kanske för att det var någorlunda likt ett gryt. 

Jessica Backeryd, fältchef med ansvar för rovdjursinventering på Jämtlands länsstyrelse, uppger för Aftonbladet att det är ytterst ovanligt att rävar går in i hus och tvättmaskiner. Hon tror att det kanske kan handla om en nyfiken ungräv som upptäckte något som luktade ätbart.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser