Hittade dött vildsvin på Eggegrund

Gävle (JJ) Ett dött vildsvin har hittats ute på Eggegrund. För en tid sedan kom en björn ute på Gråskälsbådan som sköts under skyddsjakt. Orsaken till att björn och vildsvin sökt sig till Eggegrund är ett mysterium.

Valbobon Annika Sandström blev mäkta förvånad när hon hittade det döda djuret vid vattenbrynet i närheten av fågelhuset. Hon och hennes man är ute mycket med båten och fiskar i Gävlebukten och de har aldrig sett något annat än fåglar ute på Eggegrund. Djuret de hittade vägde uppskattningsvis 50 kilo.
– Först trodde vi att det var en hund, men så såg vi klövarna, säger Annika Sandström till Gävle Dagblad. Hur vildsvinet kom ut till ön är ovisst. Det är en mil öppet sexgradigt vatten ut till Eggegrund från fastlandet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser