Historisk delad vinst vid Tax-SM!

LAXÅ (JJ) Tax-SM i viltspår avgjordes i helgen i skogarna utanför Laxå och för första gången någonsin blev det delad vinst mellan två hundar.

När vinnaren skulle koras vid tax-SM i Laxå under helgen fick domarna rejäla problem att särskilja de två bästa hundarna från varandra. Lösningen blev delad förstaplats.

– Vi har normalt regler som gör att den här situationen inte ska kunna uppstå, men efter att ha utvärderat resultaten och dessutom tagit hänsyn till sex-sju kriterier till fanns bara lösningen att dela vinsten. Allt annat hade varit orättvist, berättar taxklubbens styrelseledamot Henric Peterson.

Vinsten delades mellan Kajsa Grönborg med den korthåriga taxen SEVCH Västergårdens Zeb och Torgny Edin med strävhårstaxen SEVCH SE J(D)CH Disa SN.

– Båda hundarna var fantastiskt duktiga och gick tävlingen helt felfritt.

Totalt var det 39 ekipage som startade tävlingen under bra förhållanden med lätt duggregn.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser