Hetsig debatt om skadad ko

Norge (JJ) Det har uppstått hetsig debatt om en svårt skadad ko i norska Hemnes. Den lokale besiktningsmannen anser att den attackerats av björn men det ifrågasätts av högre chefer.

Harald Millingsjords ko påträffades med stora sårskador i nacken.

Den lokale besiktningsmannen och en erfaren björnjägare bedömde att kon attackerats av björn.

Högre tjänstemän inom Statens naturoppsyn, SNO, tittade på bilderna av kon och bestämde att ådragit sig skadorna på något annat sätt.

Norska NRK berättar att Norges Bondelag nu ger sig in i debatten och kallar det hela ”arrogant skrivbordsförvaltning”.

– Jag tycker det är beklagligt när SNO lokalt får sina värderingar överprövade av folk som sitter många mil bort och inte själva har sett djuret, säger Bjørn Gimming, vice ordförande i Norges Bondelag, till NRK.

Han kräver att det görs en ny besiktning av kon. Gimming fruktar att såren läker så att det inte går att slå fast om kon skadats av björn, och att björnen ger sig på andra tamdjur i området.

NRK har bilder på den skadade kon. Se bilderna här.

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser