Heta vargdiskussioner i Lillhärdal

– Ring och rapportera varenda varg ni ser. Annars får ni inte gehör för era åsikter Det sa Bengt Bixo under måndagskvällens välbesökta vargdiskussion i Lillhärdal.

Socialdemokratiske riksdagsmannen Gunnar Sandberg och Bengt Bixo, Jägarnas Riksförbund, kom till Lillhärdal för att diskutera vargfrågan.

– När folk börjar känna oro då måste man ta det på allvar, menade Gunnar Sandberg inför ett 40-tal besökare, skriver Länstidningen i Östersund.

Vargen har blivit ett hett diskussionsämne i Lillhärdal efter ett antal attacker mot hundar och tamdjur under sommaren och hösten.På grund av detta arrangerade socialdemokraterna och ABF en diskussion om vargens vara eller inte vara i Lillhärdal.

Att intresset och indignationen är stor märktes inte minst på det stora besöksantalet.– Det märks att den här frågan engagerar för så här mycket folk har vi inte haft på ett politiskt möte under de sista åren, sa Gunilla Hedin som kunde räkna in ett 40-tal intresserade som fick dryfta frågan tillsammans med riksdagsmannen Gunnar Sandberg, socialdemokraterna, och Bengt Bixo från Jägarnas riksförbund.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser