Heta vargdiskussioner i Lillhärdal

– Ring och rapportera varenda varg ni ser. Annars får ni inte gehör för era åsikter Det sa Bengt Bixo under måndagskvällens välbesökta vargdiskussion i Lillhärdal.

Socialdemokratiske riksdagsmannen Gunnar Sandberg och Bengt Bixo, Jägarnas Riksförbund, kom till Lillhärdal för att diskutera vargfrågan.

– När folk börjar känna oro då måste man ta det på allvar, menade Gunnar Sandberg inför ett 40-tal besökare, skriver Länstidningen i Östersund.

Vargen har blivit ett hett diskussionsämne i Lillhärdal efter ett antal attacker mot hundar och tamdjur under sommaren och hösten.På grund av detta arrangerade socialdemokraterna och ABF en diskussion om vargens vara eller inte vara i Lillhärdal.

Att intresset och indignationen är stor märktes inte minst på det stora besöksantalet.– Det märks att den här frågan engagerar för så här mycket folk har vi inte haft på ett politiskt möte under de sista åren, sa Gunilla Hedin som kunde räkna in ett 40-tal intresserade som fick dryfta frågan tillsammans med riksdagsmannen Gunnar Sandberg, socialdemokraterna, och Bengt Bixo från Jägarnas riksförbund.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser