Helikopter undsatte par från björnar

Det låter som en Norge-historia men är helt sann. Det norska paret var på fjällvandring på Beiarfjället i Nordnorge när en björnhona med tre ungar blev mycket närgångna.

Mannen berättar hur björnarna blev allt mer närgångna och de kände sig direkt hotade.

Björnhonan var som närmast på 15-20 meter och brölade. Paret kastade sten på björnarna för att hålla dem på avstånd. De tände även en eld för att skydda sig.

Efter ett par timmar insåg de att situationen var ohållbar och de ringe den norska räddningscentralen. Efter totalt fem timmar blev de undsatta med helikopter!

2 kommentarer

  • Nyhet?
    Denna ”nyhet” är över 2 månader gammal, men när man inte ens bryr sig om att ge några referenser, så kan ju alla ”nyheter” vevas om hur många ggr som helst.

  • Norge
    Det er også slik at disse ”bjørnene” ikke kunne påvises av hverken hunder, jegere eller fjelloppsyn/länsstyrelsen i ettertid. De hadde også filmet bjørnene, dette vises heller ikke på filmen som ble lagt frem i ettertid. Hele historien er med andre ord bare TØV.

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser